EtusivuTuotteetTopFiber – suomalaista huippuosaamista

TopFiber – suomalaista huippuosaamista

Ainutlaatuinen suomalainen keksintö: TopFiber-hiuskuitusumutin

Parturi-kampaaja ja liikemies Arto Martiskaisessa on melkoisesti Pelle Pelottoman vikaa – niin hyvin keksijänhattu viihtyy hänen päässään. Aikaisemmin hän toi maahan toisen valmistamaa hiustuuhennetta. Nyt hän on kehittänyt oman, patentoidun TopFiber- elektronisen kuitusumuttimen. Idea uudesta tuotteesta oli olemassa, kun Martiskainen ryhtyi opiskelemaan tuotekehittäjäksi.

”Koulutuksen aikana projekti lähti todella käyntiin, ja nyt meillä on täysin kotimainen tuuhennussarja. Sen ylivoimainen etu on hiuskuitusumutin, jolla kuitu saadaan hiuksiin mahdollisimman luonnollisen oloisesti”, Martiskainen kertoo. Idean suuruuden havaitsi mm. Tampereen teknillisen korkeakoulun kuitutekniikan ala, joka on auttanut tuotekehittelyssä. Itse sumutin syntyi Martiskaisen ideoiden pohjalta Aalto-yliopiston opiskelijoiden lopputyönä. Nyt kuitusumutepulloja täytetään omassa, tähän käyttöön varta vasten suunnitellussa tuotantotilassa.

”Tämän paremmaksi ei voi hiuskuitua saada. Kuituhius tulee sumuttimesta pehmeästi ja hyvin hienojakoisesti. Rajaa, josta hiuskuitu alkaa ja loppuu, ei näe lainkaan. Lampaanvillasta saadut kuidut tarttuvat hiuksiin sähkövarauksen avulla eivätkä lähde irti kovassakaan tuulessa”, toteaa tuotteeseensa tyytyväinen Martiskainen. Tähtäimessä ovat jo kansainväliset markkinat verkkokaupan välityksellä.

Tiivistelmä Pia Paalasvuon jutusta Hiuskuitua pulloon, Pinni-lehti 6/15